ZON BESCHERMING

Beschermen tegen de zon met Kikibini

Extra bescherming tegen de zon is van groot belang. Genieten van de warme zonnige dagen, spelen op het strand of zwemmen in het buitenbad.

Belangrijk om te weten is dat je kind meer bescherming tegen de zon nodig heeft dan een volwassen huid. De huid van kinderen is namelijk een stuk gevoeliger en dunner dan de huid van volwassenen. Kinderen kunnen bij overmatige blootstelling aan de zon beschadigd raken door de UV-straling. 

Jonge kinderen maken daarnaast weinig melamine aan, de stof die ervoor zorgt dat je huid een bruin kleurtje krijgt en daarmee ook bescherming biedt. 

Smeren met Kikibini

Met het badpak van Kikibini kun je een groot deel van het lichaam beschermen tegen de zon, maar dat neemt niet weg dat het belangrijk is om goed te blijven smeren.

Er zijn zonnebrandproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen. Vaak hebben deze producten minder toegevoegde stoffen zoals parfum. Dat is fijn, want een kinderhuid is een stuk dunner dan die van een volwassene. De kinderhuid is hierdoor extra kwetsbaar voor de zon, maar ook voor irritaties.

Met een badpakje van Kikibini berscherm je een deel van het lichaam, maar laat ook zien dat de zonnebrand niet vergeten mag worden voor het gezicht, hals, benen en voeten. Bescherm je kind en jezelf goed tegen de stralende zon en voorkom vervelende gevolgen.

Zon tips van Kikibini 

  • Zoveel mogelijk smeren, smeer je kind ook in wanneer je in de schaduw zit. 
  • Smeer je kind minimaal in met een SPF30, met UV-A en UV-B bescherming 
  • Mijd de zon zoveel mogelijk tussen 11:00 en 15:00
  • Baby’s die jonger zijn dan zes maanden uit de zon houden
  • Draag een hoedje, petje en zonnebril. De zonnebril moet UV 400 zijn of 100% UV-bescherming hebben.
  • Zorg dat je kindje voldoende drinkt om de vochtbalans op peil te houden